Новини

"Зелена" електроенергія: ще 4 вінницькі субʼєкти господарювання отримають компенсацію

5 січня 2024, 09:27

Відповідні пакети документів подали чотири місцевих СГ з числа мікро-, малого та середнього бізнесу.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 4 січня під час засідання виконавчого комітету ВМР затвердили перелік субʼєктів, які отримають часткову компенсацію витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлювальних джерел енергії.

Починаючи з 2023 року такою можливістю скористалися вже 12 суб’єктів господарювання.

Міська влада Вінниці компенсує підприємцям частину витрат на встановлення обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел. Це стимулює бізнес до переходу на “зелену” енергетику.

“Всі чотири заявники подали документи у четвертому кварталі 2023 року. Ми комісійно виїжджали на об’єкти, оглядали сонячні електростанції. Загалом, сонячні станції цих суб’єктів господарювання мають потужність 333,4 кВт. Це хороший показник і нам приємно констатувати, що все більше представників бізнесу працюють над тим, щоб ставати енергонезалежними і мати можливість працювати за будь-яких умов. Фактично, перехід на відновлювані джерела енергії дозволяє зменшити навантаження на централізовані лінії електропередач і, водночас, мінімізувати потребу в імпорті палива. Це взаємопов’язані речі, які в майбутньому мають нарощуватися і приносити позитивні результати”, – сказав директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.

Він також нагадав, що компенсація витрат на обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ передбачає 30% від сплачених (в межах нарахованих) підприємцем податків до бюджету ВМТГ, але не більше фактичних витрат, спрямованих на придбання обладнання.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :