Новини

Жителі Вінниці заборгували 101 мільйон гривень за спожите тепло та гарячу воду

1 жовтня 2020, 10:47

Підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» вимушене працювати у судовому порядку у справах боржників та закликає всіх споживачів сплачувати за послуги вчасно.  

Як повідомили радіо «місто над Бугом», понад 101 мільйон гривень  боргують вінничани за тепло та гарячу воду.   

На підприємстві «Вінницяміськтеплоенерго» зазначають, що  більшість споживачів відповідально ставляться до розрахунків за спожите і сплачують за послуги вчасно, однак платіжна дисципліна населення перед «Вінницяміськтеплоенерго» бажає кращого, адже є такі мешканці багатоповерхівок, які нехтують платіжками роками. За словами Сніжани Корчаки, речниці підприємства,  заборгованість деяких споживачів перевищує 200 тисяч гривень.  Так, борг у розмірі 289 тис. грн. накопичили мешканці однієї квартири будинку по вул. М. Шимка.  Борг  у 267 тис. грн мають  мешканці   будинку  по вул. Пирогова.    Також 265 тис. грн та 253 тис. грн  боргують мешканці квартир у двох сусідніх багатоповерхівках по вул. Шмідта. Тому на  підприємстві   «Вінницяміськтеплоенерго» закликають не накопичувати  борги  і сплачувати за отримані послуги вчасно.

«Хочемо закликати споживачів розраховуватися з боргами, адже сума заборгованості вона не зменшується, а щоразу зростає. Якщо споживачі не сплачуватимуть ці рахунки вчасно до 20 числа щомісяця, є ймовірність потрапити до лав боржників. Якщо споживачі не сплачують за послуги добровільно, підприємство вимушено працювати у судовому порядку, подавати позови до суду, у разі нехтування рахунками, мова може йти й про передачу справи до державної виконавчої служби, відтак і арешту майна та інших цінностей.  Тож закликаємо споживачів сплачувати за послуги вчасно, в повному обсязі і бути вправними споживачами». - наголосила Сніжана Корчака

Нагадаємо, що під час карантину теплопостачальне підприємство працює за попереднім записом за телефонами   46-04-45 або 55-16-51.

Поділитися :