Новини

"Життя через призму мистецтва": у Вінницькому музеї М. Коцюбинського відкрили виставку

29 січня 2024, 13:11

Представлені картини це поєднання мистецтва та арттерапії, що допомогла авторам справитись з їхніми переживаннями. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, відкриття виставки відбулось 26 січня. На ній представили роботи Маргарити Кустош та вихованців студії «Inside art studio» під назвою «Життя через призму мистецтва».

"Живописні твори народжуються не лише в руках вправних майстрів, а й у серцях тих, хто тільки починає свій творчий шлях. Навіть ті, хто ніколи не тримав пензля в руках, здатні створити шедевр, адже ми переносимо свої переживання на полотно, створюємо смисли та сенси", – говорить психолог-арттерапевтка Маргарита Кустош.

Авторкою однієї з представлених картин була молода художниця Аліна Салашина. Страх та біль, пережиті під час артобстрілів Харкова, дівчинка зобразила на своїх полотнах.  

"Аліна під час роботи над картиною «Дім у очах дитини», яка є її першою роботою після початку повномасштабного вторгнення, зобразила свої емоції з приводу розставання з друзями, своїм рідним містом, домівкою… Ці переживання причаїлися в її душі й ось за допомогою малювання вона вилила наболіле на полотно і знову відчула в собі сили жити й творити далі", – говорить Маргарита Кустош.

Представлені в експозиції й твори вихованців студії «Inside Art studio». На відкритті виставки вони ділилися із присутніми власним арттерапевтичним досвідом. Цього дня до їхнього кола могли долучитися й учасники події, взявши до рук пензлі під час майстеркласу Маргарити Кустош. Атмосферу дійства доповнювали виступи юних артистів «Вінницької дитячої школи мистецтв».

Виставка картин у музеї М.М. Коцюбинського триватиме до 12 лютого. Довідки за телефонами: (0432) 64 71 02, 067 211 52 71.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :