Новини

Зливають відходи просто у водойми: інспектори Муніципальної варти перевіряють вінничан на дотримання Правил благоустрою

16 вересня 2022, 16:30

У вересні інспектори перевірили понад 80 домоволодінь, де господарі зливали нечистоти та рідкі відходи у струмки або ж не облаштували належним чином вигрібні ями.

Як повідомляють у міській раді, об'єктом уваги інспекторів КП “Муніципальна варта” є чистота водойм міста, тому вартові перевіряють дотримання Правил благоустрою.

Порушення правил охорони водних ресурсів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі до 1360 гривень.

З початку року працівники Муніципальної варти склали понад 58 протоколів про адміністративне правопорушення, а саме про відсутність облаштування вигрібних ям та виведення труб для рідких відходів у струмки. Звісно, їх ми демонтували, - розповідає начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

Традиційно щороку інспектори перевіряють, чи не забруднюють річку та струмки, а також прибережні зони. Серед порушників виявили й тих, хто незаконно виїхав на Буг на водному транспорті.

За статтею 116 ч.1, 5 було складено два адмінпротоколи про правопорушення. Люди каталися без посвідчення на право керування плавзасобами і ще один протокол склали за керування плаваючим засобом іншою особою, а не власником, - каже Віталій Чигур.

Нагадаємо, інспектори КП “Муніципальна варта” продовжують щодня слідкувати, чи дотримуються вінничани Правил благоустрою. 

Поділитися :