Новини

"Золота Вежа": у Вінниці стартував конкурс на здобуття літературної премії

4 травня 2023, 16:10

Конкурс пройде у Вінниці з 1 травня по 1 червня. Лауреатів літературної премії відзначатимуть у вересні в рамках заходів до Дня міста.

У Вінницькій міській раді повідомляють, конкурс на здобуття літературної премії «Золота Вежа» засновано з метою популяризації української літератури, заохочення вивчення історії та краєзнавства Вінницької міської територіальної громади. Організатори – Вінницька міська рада, департамент культури та ГО «Асоціація вінницьких письменників».

Фото: Вінницька міська рада

Рішення про проведення конкурсу було ухвалено на засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради 27 квітня 2023 року.

На здобуття премії можуть претендувати різножанрові прозові твори, написані українською вихідцями з Вінниччини чи тими, які проживають на території Вінницької МТГ й опубліковані протягом п’яти останніх років.

Літературна премія буде складатись з двох номінацій: першої - "Новели, оповідання, есе, краєзнавчі дослідження" та другої - "Повісті та романи". 

"Висування творів на здобуття літературної премії проводиться з 01 травня до 01 серпня 2023 року. Твори надсилаються в друкованому вигляді до департаменту культури Вінницької міської ради", - кажуть у міськраді.

Поділитися :