Новини

«Золото Поділля: історія народів»: з Вінниці до Києва прибули експонати майбутньої виставки 

30 вересня 2020, 11:23

Вінницький краєзнавчий музей започатковує міжмузейний обмін виставками з колекцій різних регіонів, першим з таких проєктів буде виставка «Золото Поділля: історія народів».

Як розповіла в коментарі радіо "Місто над Бугом" заступниця директора вінницького краєзнавчого музею Світлана Шароварська, з Вінниці до Києва спеціальним транспортом прибув особливий вантаж – експонати майбутньої виставки «Золото Поділля: історія народів». 

В національному музеї історії України покажуть найкращі археологічні знахідки з фондів вінницького краєзнавчого музею, які зображають культуру багатьох народів, що проживали у цьому регіоні від найдавніших часів до Середньовіччя. Відвідувачі виставки побачать найбільшу в Європі колекцію бурштинових прикрас часів пізньої бронзи, коштовну зброю та срібний посуд, знайдені в сарматському похованні, а також ювелірні вироби ранніх слов’ян та майстрів Давньої Русі.

«Дійсно ми підписали дві угоди, і перший етап такої співпраці це звичайно виставка з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею, підсилена предметами з фондозбірки Національного музею історії України двадцять перший рік. У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться обмінна виставка зібрання Національного музею України, це вони представлять свою колекцію зброї, яка в них є такою надзвичайно багатою. Хочеться сказати, що зброя завжди цікавить широке коло наших відвідувачів, тим більше Національний музей може запропонувати досить потужну збірку, колекцію зброї. Вирішили зупинитися на зброї тому, що це дійсно надзвичайно цікаво. Потім, кожен рік ми будемо планувати і спільні і обміні виставки, спільно можливо якісь конференції, спільні заходи і спільні видання в тому числі тому, що за результатом усієї виставки, про яку ми зараз говоримо, буде видано каталог». – зазначила пані Світлана Шароварська

«Золото Поділля: історія народів» – перший проєкт, яким Національний музей історії України та Вінницький краєзнавчий музей  започатковують міжмузейний обмін виставками з колекцій різних регіонів.  Виставку «Золото Поділля: історія народів» відкриють  в Національному музеї історії України 16 жовтня.

Експонуватиметься вона до кінця лютого.

 

Фото - Національного музею історії України

Поділитися :