Новини

Зрадник з Херсона, який переховувався на Вінниччині, опинився на лаві підсудних

7 листопада 2023, 13:32

Після звільнення Херсона затриманий не встиг втекти разом з окупантами та виїхав до Могилева-Подільського. У січні 2023 року зрадник отримав там статус внутрішньо переміщеної особи та почав оформлювати собі необхідні соціальні виплати.

Про це йдеться на сайті Державного бюро розслідувань. 

Працівники ДБР завершили досудове розслідування у справі колишнього правоохоронця, який працював на ворога під час окупації Херсона. Чоловік у червні 2022 року добровільно обійняв посаду інспектора у так званій «Північній виправній колонії (№ 90)», яку окупанти створили на базі української установи відбування покарань у Херсоні. У цій колонії, крім засуджених, також утримувалися люди, які чинили опір ворогу.

Затриманий проводив огляди та обшуки, перевірки порушення вимог режиму відбування покарання, за що отримував зарплатню у рублях. Після звільнення Херсона він не встиг втекти разом з окупантами та виїхав до Могилева-Подільського. У січні 2023 року зрадник отримав там статус внутрішньо переміщеної особи та почав оформлювати собі необхідні соціальні виплати.

"8 жовтня 2023 року працівники ДБР за сприяння СБУ затримали фігуранта у Могилів-Подільському на Вінниччині та оголосили йому підозру. Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді та добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України)", - йдеться в дописі.

Зраднику загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Поділитися :