Новини

16 квартир у будинку на Поділлі розподілили між учасниками цьогорічної програми "Муніципальне житло"

26 травня 2021, 14:22

Розподіл відбувся шляхом жеребкування.

Наразі вже розпочато будівництво муніципального будинку на 75 квартир по вулиці Анатолія Бортняка, і це 7 об’єкт програми "Муніципальне житло". Загалом на 16 квартир претендували 124 особи, які взяли участь у жеребкуванні 26 травня, – розповідає заступник міського голови Андрій Очеретний.

"В перший день у нас було 3 категорії, які розіграли між собою квартири. Це особи з інвалідністю 1 групи (троє людей), особи, які працюють в медичній галузі, і освітяни (61 особа) й бюджетники – 19 квартир. Сьогодні у нас найбільша кількість людей була на категорію "інші громадяни". Це багатодітні сім'ї, учасники АТО/ООС, особи з інвалідністю інших груп, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, молоді сім'ї та одинокі молоді люди, які стоять у черзі для поліпшення житлових умов. прийшло на голосування 124 особи, які між собою розіграли 16 однокімнатних квартир", – зауважив Андрій Очеретний.

Однокімнатну квартиру отримає вінничанка Людмила Щур, яка разом з чоловіком виховує маленьку дитину. Каже, що подобається район, де зведуть майбутнє житло і ціна в рамках програми прийнятна.    

"Нарешті з другого разу ми витягли однокімнатну квартиру. Приємно мати своє житло. Ми молода сім'я, яка має маленьку дитину. Це найдоступніший варіант, ціна-якість, враховуючи те, що я маю архітектурну освіту. Новий мікрорайон, хочеться все нове для дитини", – сказала Людмила Щур.

Багатоквартирний будинок по вулиці Анатолія Бортняка планують ввести в експлуатацію в першому кварталі наступного року. Один квадратний метр тут коштуватиме 16 тисяч  900 гривень, і це найдешевша пропозиція на первинному ринку житла. Андрій Очеретний розповів, що після жеребкування списки  затверджує виконком міськради, після чого їх передадуть на Фонд фінансування будівництва, для укладання угод з учасниками програми. 

"Будинок уже будується. Квоту, яку ми віддали на будівельників, вони за кошти свої, власні вже розпочали будівництво. І сьогодні фундамент виконаний і ведуться роботи по підвальній частині. Наша головна ціль - мінімальний термін будівництва для того, щоб мінімум незручностей було громадянам, які проживають на прилеглих територіях, а також, щоб вартість будівництва у нас була стала, однакова для всіх",  – додав Андрій Очеретний.

Нагадаємо, що учасниками  Програми можуть бути багатодітні  родини, чорнобильці, молоді одинокі громадяни до 35 років, які перебувають на квартирному обліку. З повним переліком категорій вінничан, які хочуть поліпшити свої житлові умови і мають право подати заявку на участь у програмі "Муніципальне житло",  можна ознайомитись на офіційному сайті Вінницької міської ради.

Нагадаємо, 25 травня у Вінницькій міській раді відбулось жеребкування між учасниками цьогорічної програми "Муніципальне житло". На 33 квартири претендував 61 працівник освіти та охорони здоров’я. 

Поділитися :