Новини

У Вінниці відкрили новий садочок

23 грудня 2021, 13:33

Дошкільний навчальний заклад знаходиться в житловому комплексі «Сімейний», на Немирівському шосе, 94-К.

Дошкільний навчальний заклад вже відвідують 25 дітей з цього мікрорайону, Вінницьких Хуторів та села Щітки. Батьки ще 98 дітей готують документи, щоб влаштувати малечу у дитсадок. Про це розповіла директорка міського департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. На її думку, це гарний приклад співпраці міської влади з інвесторами та забудовниками житла. За кошти інвестора Володимира Барцьося збудували дитсадок та облаштували ігрові зони і спортивні майданчики. З бюджету вінницької громади було виділено 5 мільйонів гривень на обладнання та інвентар для дошкільного закладу.

«Вінниця – це один із зразків в Україні, де влада працює з бізнесом, а бізнес, будуючи житлові приміщення, обов’язково будує інфраструктуру для міста. Найнеобхідніше для міста: це може бути школа, садочок, амбулаторія чи стадіон. Бачимо, що тут, у житловому комплексі «Сімейний комфорт» побудували садочок на 6 груп. Тут обладнані сучасні комфортні умови для того, щоб діти і весь колектив закладу дошкільної освіти почував себе досить комфортно, приємно. Є нове обладнання, якого немає в інших садочках на харчоблоці, є потужна система вентиляції, розумна система подачі води. Харчоблок побудований по всіх умовах ХАССПу, тобто абсолютно все те, щоб зробити процес надання освітніх послуг якісним», - сказала пані Оксана.

Зазначимо, ХАССП це систематичний підхід до забезпечення безпеки харчових продуктів, заснований на попередженні появи можливих ризиків. Абревіатура HACCP є скороченням англійських слів – Hazard Analysis and Critical Control Point (аналіз ризиків і визначення критичних контрольних точок).


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


 

Дитячий садок зможуть відвідувати понад сотню маленьких вінничан. Це вже другий об’єкт соціальної інфраструктури, в які забудовник Володимир Барцьось проінвестував кошти, а це 27 мільйонів гривень. Аналогічний дошкільний заклад вже повноцінно працює на вулиці Максима Шимка.

«Ми почали будувати тут житловий комплекс на 1700 квартир і, розуміючи, що без садочка, без якоїсь інфраструктури тут не буде перспективи. Тому це вже другий садочок, побудований нашою групою. Мені подобається, думаю, що людям буде подобатися і дітям буде подобатися. Найголовніше, що це для комфортного життя у цьому комплексі, тому що мені дуже приємно, що цей садочок побудований на Вінницьких Хуторах, наші корені саме звідси», - пояснив пан Володимир.

Міський голова Сергій Моргунов, який сьогодні відвідав дитсадок в житловому комплексі «Сімейний» та поспілкувався з вихователями, подякував інвестору за співпрацю.

«Це п’ятий дитячий садочок, який повністю збудований за кошти інвестора. Згідно з цією інвестиційною угодою, все обладнання коштом територіальної громади Вінниці. Колектив формується. Він сформований лише на 50%. Я думаю, що саме якісні освітні послуги, починаючи з дитячого садочка, завершуючи школою або професійно-технічним училищем, це один з основних пріоритетів розвитку територіальної громади 3.0 саме в напрямку освіти», - розповів міський голова.

Відео з фб-сторінки мера Вінниці

Читайте також:
У Вінниці запустили новий тролейбусний маршрут №14А

Поділитися :