Новини

Почесним громадянином міста Вінниці попередньо обрано Петра Бойка

10 серпня 2021, 17:37

Тепер це рішення мають затвердити депутати на черговій серпневій сесії міської ради

На засіданні комісії 10 серпня вінницький соціолог та представник ГО «СОЦІНФО» Віктор Белінський презентував результати опитування, проведеного серед вінничан щодо визначення кандидатури на це звання.  Цьогоріч на звання почесного громадянина міста Вінниці претендували четверо кандидатів:

  • Петро Бойко - директор та художній керівник міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок»
  • Володимир Гігінеїшвілі - Заслужений будівельник України, почесний культурний консул Грузії в Україні
  • Володимир Гройсман -  Прем'єр-міністр України 2016-2019 рр., міський голова 2006-2014 роки
  • Ольга Твердохлєбова - почесна ветеранка України, полковник міліції.  

Як зазначив Віктор Белінський, найбільша підтримка  серед вінничан у  колишнього міського голови та експрем’єр-міністра Володимира Гройсмана:

Питання до вінничан було наступне: скажіть, хто з цього списку найбільш достойний мати звання почесного громадянина міста? За Володимира Гігінеїшвілі свій голос віддали 3,33% опитаних. Це четверте місце. Друге й третє місце розділили Петро Бойко (12,42%) та Ольга Твердохлєбова (14, 08%). За Володимира Гройсмана проголосували 70,18% опитаних вінничан. Тобто перше місце у Володимира Гройсмана, -  розповів Віктор Белінський.

Однак Володимир Гройсман та Володимир Гігінеїшвілі зняли свої кандидатури з розгляду. Тому членам комісії довелось обирати між двома претендентами, що залишились. Під час обговорення вони зауважили, що і Петро Бойко, і Ольга Твердохлєбова дійсно відомі вінничани, які немало зробили для міста. Більшість членів комісії (15 осіб) - підтримали Петра Бойка. Тепер це рішення мають остаточно затвердити депутати на сесії міської ради.

«Петро Бойко є одним із трьох українців – кавалером міжнародної відзнаки ООН - «Ордену Посмішки», яким нагороджують видатних людей всього світу за їх вагомий внесок у виховання  дітей. Народний ансамбль танцю «Барвінок», керівником якого є Петро Бойко, виступав на фестивалях майже у 30 країнах світу.Хочу сказати, що, безумовно, і Ольга Твердохлєбова є дуже заслуженою людиною. Їй через два місяці буде 98 років. Вона – ветеран Другої світової війни, розвідниця, полковник. Міська рада цінує її внесок у розвиток Вінниці, саме тому у 2013 році Ольга Іванівна була нагороджена відзнакою міського голови «За честь та мужність». В 2018 році вона також отримала відзнаку міського голови «За вагомий внесок у розвиток міста», - розповів голова комісії Сергій Чорнолуцький.

Нагородження відбудеться на день міста у вересні.

Детально про запропонованих чотирьох кандидатів на звання Почесний громадянин міста Вінниці "Місто над Бугом" писало раніше.

Додамо, що вінничани позитивно ставляться до проведення конкурсу. Містян запитали, чи необхідно враховувати думку громади при визначенні претендентів на звання Почесного громадянина міста. 89,3% відповіли ствердно, понад 4% респондентів впевненні, що визначати кандидатуру повинні лише члени спеціальної комісії. А 6,5% опитаних не змогли визначитися із відповіддю. 

Соціологічне опитування вінничан з питань визначення кандидатури на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Вінниці" проводили з 16-19 липня. У дослідженні взяли участь 1200 мешканців міста віком від 18 років і старше. Територію Вінниці поділили на 24 сектори (мікрорайони). Таким чином, структура розселення, щільність населення у мікрорайонах міста,  були враховані при формуванні вибіркової сукупності. Опитування проводилось за місцем проживання респондентів.

Поділитися :