Новини

У Вінниці створили робочу групу з питань безпеки пішоходів

24 січня 2022, 15:50

Вона має обстежити вулиці Вінниці та сформувати перелік заходів, які сприятимуть покращенню рівня захищеності людей на пішохідних зонах. 

Як зазначають на фб-сторінці Муніципальної варти, до робочої групи увійшли інспектори КП “Муніципальна варта”, профільні служби міської ради та правоохоронці.  

Щоб зменшити ризики аварійності на дорогах міста та задля протидії правопорушень, у місті посилюється взаємодія муніципалітету та поліції. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що безпека вінничан та охорона громадського порядку - це пріоритет.  

«Для нас дуже важливе питання безпеки у Вінниці, громадського порядку, спокою вінничан. Важливо, що поліція працює у цьому напрямку. Але нам потрібно звернути увагу на випадки, коли є загрози для вінничан на пішохідних зонах, наприклад, останні події дрифтувань в центрі міста. Це небезпечно для мешканців. Тому є необхідність створити робочу групу для обстеження території руху пішоходів, зокрема, у парках, скверах, площах, на тротуарах, там, де є можливості заїзду, виїзду та зупинки автомобілів», - сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.  


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


“Після обстежень робочої групи ухвалимо рішення щодо додаткового встановлення обмежувачів руху та нанесення дорожньої розмітки. Пам'ятаймо, що життя і здоров'я громадян -  це найвища цінність”, - зазначив начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

Попри те, що переважна більшість вінничан, які взяли участь у щорічному муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine в 2021 році відчувають себе в безпеці на вулицях міста, моніторинг вразливих напрямів проводиться постійно, а профільні служби одразу реагують.  

З останніх прикладів - цього тижня у середмісті Вінниці встановили стовпчики, які унеможливлюють проїзд на пішохідну частину, - поруч із зупинкою громадського транспорту на площі Ліверпуль, а також біля МакДональдзу та по вулиці Соловйова (біля входу в ФМЛ№17). Раніше такі засоби з'явились на перехресті вулиць Соборної та архітектора Артинова з метою перешкоджання паркування на тротуарі.  

Читайте також:
Фейкові мінування: вибухотехніки обстежили 39 шкіл, 5 коледжів та 61 дитсадок Вінниці

Поділитися :