Новини

Як вінничанам залишатися активними взимку

30 грудня 2021, 14:16

Спорт допомагає знизити високий артеріальний тиск, контролювати вагу, зменшити ризик серцево-судинних захворювань, інсульту, цукрового діабету 2 типу та різних видів раку.

Бути фізично активними взимку буває важко, особливо в холодну погоду, коли є ожеледиця та світловий день набагато коротший. Проте не варто забувати, що регулярна фізична активність корисна для вашого здоров’я. Про це пишуть на фб-сторінці Центру громадського здоров’я України.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Поради як залишатися фізично активними взимку:

  • якщо погодні умови комфортні, обов’язково знайдіть час, щоб прогулятися парком, лісом чи вулицею;
  • стежте за прогнозом погоди. Це дозволить заздалегідь спланувати зимову активність та підібрати відповідний одяг;
  • одягайте кілька шарів зручного одягу. Коли стане тепліше, можна зняти зайві речі. Так ви будете захищені від перегріву чи переохолодження;
  • підготуйте себе до занять онлайн. Пошукайте безоплатні відеоуроки з вправами або зайдіть відповідні трансляції в соцмережах;
  • не можете вийти на прогулянку через погодні умови? Залишайтеся вдома і прибирайте,  ходіть сходами згори донизу і навпаки, адже це теж вид фізичної активності.

Обирайте для себе той вид активності взимку, який вам підходить найбільше. Корисними будуть прогулянки, швидка ходьба, біг чи піший туризм. Коли випав сніг, можна прибирати його, грати в сніжки, ліпити сніговика.

Читайте також:
Здорове святкове меню: поради для вінничан

Поділитися :