Новини

Адреналін, спілкування, селфі і гаряча їжа: Водохреща у Вінниці

19 січня 2022, 17:34

У спеціально визначених місцях для занурення у крижану купіль, традиційно чергували рятувальники Вінниччини.

Щороку в Україні 19 січня відзначається одне із найважливіших релігійних свят – Водохреща. Цього дня люди масово вирушають на водойми, аби зануритися у крижану воду.

Чимало вінничан прийшли на Вишенське озеро – дехто підтримати своїх близьких, проте більшість – поспостерігати за традиційним “очищенням” на Водохреща. Дехто занурювався, а потім швидко одягався, отримавши свою дозу “адреналіну”. Проте чимало людей після крижаної купелі спокійно стояли та спілкувались, роблячи селфі або ж позуючи для фото.

Поряд з озером встановили ятки з їжею. Тут пропонували скуштувати страви з “козацької кухні”, зокрема, бограч, грибну юшку. Також були наливки, ну і, звичайно, гарячий чай. Додавали настрою виступи гурту українських музик “Заграй” та співачка Вероніка Пінчук.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Аби все пройшло спокійно - на чергування вийшли працівники ДСНС. Як розповіла у коментарі «Місту над Бугом» Оксана Урбанська, речниця ДСНС у Вінницькій області, загалом на території Вінницької області створено 45 рятувальних постів, безпеку громадян забезпечують 156 рятувальників та 29 одиниць спецтехніки.

«На території Вінниці було 5 таких локацій на 2 з них розмістили спеціальні намети, в яких вінничани мали змогу не лише переодягнутися, а й зігрітися. Станом на кінець робочого дня 19 грудня, на щастя, жодних надзвичайних подій пов’язаних зі святкуванням Водохреща на території Вінницької області не сталося», - розповіла речниця ДСНС.

Крім того, напередодні заходів фахівці Служби порятунку організували проведення роз’яснювальної роботи щодо правил поведінки на кризі та надання допомоги постраждалим у разі виникнення різних ситуацій.

Читайте також:
Правила безпеки на Водохреща для вінничан

Поділитися :