Новини

Цьогоріч ще більше закладів сфери гостинності впровадять Вінницький стандарт

31 січня 2022, 15:25

Мета проєкту - надати інструменти росту малому та середньому підприємництву у сфері туризму й гостинності за рахунок удосконалення продуктів, консолідації середовища та вироблення стандартів обслуговування.

27 січня у HUB Місто змістів керівники закладів гостинності Вінниці, представники департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради та ГО ХлібСіль "Вінницька асоціація гостинності" зустрілися для обговорення «Вінницького стандарту гостинності». Про це повідомляють на фб-сторінці департаменту маркетингу міста та туризму.

На попередньому етапі запровадження першого в Україні міського стандарту гостинності було зосереджене довкола підвищення рівня сервісу та розробки локальних меню. Покращення сервісу забезпечило навчання для адміністраторів та персоналу «8 кроків до серця гостя», яке проводила експертка з продажів та сервісу, сертифікована бізнес-тренерка Оксана Марусич.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Гастросимволом Вінниці учасники проєкту обрали вишню, яка у 2021 році стала ключовим інгредієнтом для страв та напоїв у меню. Вишневе меню зацікавило тревел-блогерів, туроператорів та представників ЗМІ, які розповіли про вінницьку ідею широкому загалу. Головна перемога – вінницький борщ на вишні (Ресторан Трофей) пройшов у ТОП-3 категорії «Найкращий ресторанний борщ» премії Ukraine Tourism Awards.

У 2022 році проєкт розвиватиметься у двох ключових напрямках: підтвердження дотримання стандарту та ефективний маркетинг його пропозицій на аудиторії українського туристичного ринку.

«Перед початком нового туристичного сезону Вінниця ставить собі амбітну ціль – зробити місцеву гостинність впізнаваною завдяки винятковому сервісу та гастрономічним спеціалітетам. Саме тому ключовими заходами було обрано навчання цифровому маркетингу, створення та випуск гастромапи і напрацювання велкамбуків – персоналізованих кодексів, які допоможуть адміністрації закладів сфери гостинності швидше та ефективніше готувати новий персонал до прийому гостей з інших міст», – розповів директор департаменту Олександр Вешелені.

Також на зустрічі обговорили спільні цінності чесної конкуренції та узгодили методи проведення верифікації.

12 нових закладів виявили готовність долучитися до активностей «Вінницького стандарту гостинності» в новому році. Вони доповнять перелік 23 ресторанів, кафе, кав’ярень та готелів, які розпочали діяльність у проєкті минулого року.

До запровадження Вінницького стандарту гостинності запрошують вінницькі заклади сфери гостинності, які прагнуть вдосконалювати свій сервіс та пропозицію з прицілом на туристичні аудиторії. Подати заявку для підписання Меморандуму про співпрацю можна до 1 березня 2022 року, написавши лист на пошту hlibsill@gmail.com . Усі деталі та анонси заходів можна відстежувати на сторінці проєкту «Вінницький стандарт гостинності» у Facebook.

Читайте також:
У лютому запрацює «Офіс туризму Вінниці»

Поділитися :