Новини

Кращих спортсменів Вінницької громади нагородили грамотами та преміями

22 грудня 2021, 17:38

Загалом 88 кращих спортсменів та їхніх тренерів отримали грамоти, грошові премії та подарунки від Вінницької міської ради.

Їх особисто привітав міський голова Сергій Моргунов. Вперше такий захід провели у щойно відкритому у СК «Аква-Він», на новій арені. Очільник Вінниці зазначив, що місто пишається досягненнями вінницьких спортсменів, адже саме вони представляють нашу територіальну громаду не тільки на рівні держави, а й світу.

Серед присутніх, подяку та премію отримала 12 річна Соломія Савчук, за 3 місце у чемпіонаті Європи з тхеквондо серед кадетів. Дівчина розповіла, що займається спортом вже понад 7 років і вже має багато перемог:

«З 5 років я займаюсь тхеквондо, уже впродовж 7 років. Мене змусили батьки, бо я була дуже маленька і тендітна. Спочатку я не хотіла ходити, але через певний час мені почало подобатися і я радію, що ходжу на тхеквондо, не жалкую. Я тренуюся приблизно 7 разів на тиждень, готуємося до чемпіонату України в збірну. Сподіваюся, що все пройде добре. Раджу ходити на тхеквондо, бо ви зможете дати здачу хлопцям, якщо вони будуть вас ображати», - розповіла Соломія.

Загалом протягом цього року вінничани вибороли 1609 призових місць на Всеукраїнських змаганнях та 102 медалі - на міжнародних турнірах.

Паралімпійська чемпіонка Мар'яна Шевчук стала найкращою у своїй категорії з пауерліфтингу, здобувши для України золоту медаль. А Олексій Денисюк – бронзовим призером Паралімпіади в Токіо.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Спортсмени міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл цьогоріч вибороли більше ніж 700 перших та призових місць на чемпіонатах і Кубках України; 37 перших та призових місць на чемпіонатах і Кубках Європи і світу.

Читайте також:
У Вінниці нагородили переможців фінального етапу акції «Вакцинуйся. Збережи життя»

Поділитися :