Новини

Мережу велодоріжок у Вінниці продовжать на 10 кілометрів

24 грудня 2020, 15:07

Наразі протяжність доріжок для велосипедистів становить 79 кілометрів.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, у 2021 році в місті продовжать працювати над розвитком інфраструктури. Зокрема, на базі Вінницької транспортної компанії планують виготовити 10 тролейбусів з автономним ходом, а також придбати в лізинг 10 газових автобусів. Працюватимуть і над збільшенням протяжності веломережі. Її розширять ще на 10 км (наразі вона становить 79 км).

Також завершать капремонт дороги по вул. Гальчевського (від Московської до Шепеля), планується капітальний ремонт ІІ черги вул. Д. Нечая (від Московської до Брацлавської) та Сабарівського шосе, продовження будівництва нової дороги по вул. Тимофіївській. За програмою співфінансування з мешканцями приватного сектора планується заасфальтувати 10 вулиць.

У Вінниці продовжать працювати над будівництвом та реконструкцією мереж водопостачання та водовідведення.  А також над програмами капремонту конструктивних елементів багатоповерхівок.

"Ми плануємо збудувати 3,2 мережі водопостачання та водовідведення, по співфінансуванню з мешканцями – 1,1 км. Також плануємо будівництво водогону у Стадниці, на що передбачили 2,7 млн грн. На зовнішнє освітлення в Десні передбачили 1 млн грн. Також завершимо проєкт з модернізації освітлення спільно з НЕФКО. Йдеться про заміну на ЛЕД-світильники ліхтарів по Барському та Хмельницькому шосе", – розповів Сергій Моргунов. 

Продовжаться роботи і по очищенню річки Південний Буг. Нагадаємо, протягом цього року, незважаючи на карнтин, розчистили більше 1 км річки. Це ділянка від об’їзного мосту у напрямку водоканалу. Тільки у цьому році техніка викачала майже 90 тисяч кубометрів намулу. Після розчистки фарватеру глибина дна збільшилась до 4-6 м, тоді як раніше в окремих місцях ледве сягала метра. 

Поділитися :