Новини

Понад 600 мільйонів гривень виділено з держбюджету на реконструкцію аеропорту у Вінниці

18 грудня 2020, 10:14

Роботи розпочнуть вже наступного року.

2,4 мільярда гривень у 2021 році виділять на розвиток регіональних аеропортів. Як інформують на сайті Вінницької обласної державної адміністрації, ці кошти вже передбачені у новому держбюджеті країни на наступний рік. 

На початок реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту "Вінниця" передбачили 604,27 мільйона гривень. Роботи розпочнуть вже наступного року. 

Як зауважив на своїй фейсбук-сторінці міністр інфраструктури України Владислав Криклій, нова злітно-посадкова смуга з'явиться також у Херсоні, а в Рівному модернізують рульову доріжку та перон. Крім того, 2021 року планують побудувати новий аеродром у Дніпрі (1,4 мільярда гривень) та спроєктувати нове летовище на Закарпатті (30 мільйонів гривень).

"Розвиток регіональних аеропортів та внутрішніх перевезень - наші пріоритети на найближчі роки. Авіація найбільше постраждала від коронакризи, але з часом обсяги перевезень відновляться. І ми готуємо регіональні аеропорти до активної роботи. Наша стратегія передбачає модернізацію 5-6 аеропортів щорічно залежно від обсягів фінансування. У планах на 2022-Чернівці, Суми, Полтава і Черкаси, щоб за кілька років більшість регіональних аеропортів в Україні працювали", - розповів Владислав Криклій.

Нагадаємо, у серпні Міністерство інфраструктури України повідомило, що фінансування з державного бюджету на реконструкцію злітної смуги аеродрому в цьому році не буде. Разом з тим, Вінницьке летовище залишилось в Державній цільовій програмі розвитку аеропортів до 2023 року.

Поділитися :