Новини

Понад тисяча годівниць та шістсот майданчиків: підгодівля диких тварин на Вінниччині

13 січня 2022, 15:54

Розпочинають її, як правило, з першим снігом і продовжують упродовж усієї холодної частини року, протягом 100-120 днів.

Зима – сувора пора року, у засніжені та морозні зими погіршуються умови добування корму, тварини не можуть дістати з-під товщі снігу та криги ніякої поживи. Тому у цей період одним із важливих завдань для лісівників Вінниччини є підгодівля диких тварин. Пояснюють на фб-сторінці Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Вона утримує дичину від міграції, дозволяє звірині успішно перезимувати та привести навесні здорове молоде потомство.

Лісівники виготовляють та встановлюють у лісах, далеко від трас та населених пунктів, підгодівельні майданчики та годівниці. Тварини знають ці місця, почувають тут себе спокійно, відвідуючи із року в рік. Смаколики розвозять відповідним транспортом або на коні з возом щодня за сталим розкладом, щоб тварини звикали до режиму.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Кормову базу лісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства заготовляють самостійно, власними силами, сіль закуповують. Тому для проведення якісної зимової підгодівлі лісівники трудяться все літо та осінь.

В угіддях створюють кормові ремізи – це спеціальні ділянки, де висівають для тварин багаторічні трави, зернові, які залишають для харчування тварин незібраними, приміром, кукурудзу, топінамбур. Тут звірина може самостійно добувати корм природним способом, не пошкоджуючи взимку молоді лісові культури.

Читайте також:
На Вінниччині проведуть «зимовий перепис» лісового населення

Поділитися :