Новини

Рукотворну мапу України, яку створювали 70 вишивальниць, презентують у Вінниці на День Конституції

24 червня 2021, 13:01

У Вінниці мапа перебуватиме лише тиждень, далі її експонуватимуть в інших українських містах.  

Про це "Місту над Бугом" повідомила ініціаторка проекту Ольга Петлюк. За її словами, об'єднані у мапу 70 вишитих фрагментів, представлять у презентаційному холі Галереї ХХІ, з 28 червня до 4 липня.

Ольга зізнається, що організували виставку також власними силами, оскільки головний меседж проекту  "Art Map Ukraine"- показати, що сила у єднанні. 

Ми об'єднали наші фрагменті і віддали картину на оформлення в раму. Як і планували, встигли вкластися в дедлайн - День Конституції. 28 червня буде презентація. Ми все взяли на свої плечі. 70 дівчат-учасниць самоорганізувалися та організували створення картини і її презентацію. Галереї ХХІ нас підтримала і безплатно надала місце на тиждень для представлення картини, - розповідає Ольга. 

Надалі, як і планувалося, вишита картина подорожуватиме Україною. Її представлять у кількох містах: Хмельницькому, Чернівцях, Львові. 

Наша маленька мрія здійснилася, картина подорожуватиме. Після презентації у Вінниці, її експонують у Хмельницькому. Далі Львів, Київ, Полтава, Павлоград. Тобто дівчата, які є учасницями, взяли на себе організацію презентацій у своїх містах. Також ми домовились з Національним університетом "Острозька академія" (ред - м. Острог, Рівненська область), при якій є кілька великих музеїв і картина надалі знаходитиметься там, - каже ідейниця проекту. 

Нагадаємо, що рельєфну мапу України 70 вишивальниць з різних міст України почали створювали три місяці тому. Ініціювала проект вінничанка Ольга Петлюк, щоб об’єднатись у створенні  креативної та самобутньої вишитої України. 

Розмір кожного фрагменту 10*10 см. Роботу дівчата виконували в різних техніках та різними матеріалами: вишивка хрестиком, гладдю, об’ємною гладдю, плетіння та вишивка бісером, вишивка натуральним камінням. Загальний розмір мапи  70*100 см.  

Поділитися :