Новини

Соціальний захист й грошові виплати: умови вступу вінничан до батальйону територіальної оборони

21 лютого 2022, 12:38

Військова служба проходитиме лише в межах Вінницького району.

Служба в лавах територіальної оборони передбачає короткостроковий контракт, який гарантує соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх родин, а також грошові виплати рядовому та сержантському складу раз на рік. Про це Місту над Бугом розповів командир бригади територіальної оборони Вінниччини Юрій Парадюк. Каже, що тим, хто вступив до батальйону, гарантують збереження робочого місця та середньомісячної заробітної плати (для тих, хто працює під час призову).

"Відповідно до закону і постанови Кабміну ми можемо оплачувати резервістам одноразову грошову винагороду за рік. Тобто в кінці року ми складаємо списки тих, хто виконав програму бойової підготовки, видаємо наказ, і раз в рік такий резервіст отримує кошти. Це такий маленький бонус за те, що вони з нами, але це не є регулярним отриманням заробітної плати", – каже Юрій Парадюк.

Як пояснив Юрій Парадюк, резервіст – це цивільна, людина, яка працює. І, аби не відривати від роботи, на індивідуальне навчання резервістів запрошуватимуть тоді, коли їм зручно, переважно на вихідних. Загалом наразі тривалість навчання складає 120 годин на рік. Також передбачається і загальний збір для злагодження підрозділів.

"Один раз на рік у нас проводяться збори тривалістю 7-10 днів. Тобто це повноцінні 10 днів "на казармі" грубо кажучи. Це вже набуття спроможності підрозділу. Тому що, якщо по суботах ми відпрацьовуємо індивідуальні навики, то, коли проводимо збори, це вже злагодження підрозділу", – додав командир бригади територіальної оборони Вінниччини.

Військова служба проходитиме у військовому містечку поблизу села Пултівці Якушинецької територіальної громади. Вимоги: це вік від 35 до 55 років, досвід проходження військової служби, придатність за станом здоров’я, фізична підготовленість та психологічна стійкість, мотивація до військової служби, відсутність судимостей. 

До кінця березня, каже командир бригади ТерО області, потрібно залучити до лав тероборони понад 3 тисячі резервістів – це 70% від штату воєнного часу. Наразі ж укомплектування ТерО  Вінниччини складає близько 25%. Це навчені люди, які можуть бути інструкторами для резервістів. Охочим вступити до лав тероборони й набуття підготовки слід звернутись до Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, що на територіальну оборону Вінниччини виділяють 21 мільйон гривень. 

Поділитися :