Ця метаболічна хвороба проявляється тривалим підвищенням рівня цукру в крові вище норми і виникає, коли організм стає стійким до гормону інсуліну.
Як повідомляють на фб-сторінці Центру громадського здоров’я України, саме по собі вживання цукру не спричиняє резистентність до інсуліну. Проте, споживання великої кількості їжі з доданим цукром та жиром сприяє збільшенню маси тіла. Як наслідок — чутливість організму до інсуліну може знижуватися.
Правильне харчування зменшує ризик розвитку ЦД 2 типу. Проте, це лише одна частинка факторів, які впливають на розвиток хвороби.
Варто обмежити в раціоні продукти, що мають у складі доданий цукор: солодкі газовані та негазовані напої, фаст-фуд, копчені ковбаси, кондитерські вироби (пончики, тістечка, печиво тощо), снеки (чипси, сухарики, палички та інше).
Потрібно обов’язково додати до раціону овочі, цільнозернові продукти, нежирні види м’яса (курка, індичка), горіхи, бобові тощо.
На ризик розвитку ЦД 2 типу впливає багато факторів. Зверніться до свого сімейного лікаря й оцініть разом ваш ризик розвитку хвороби. Отримайте консультацію щодо здорового харчування.
Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn
Для профілактики ЦД 2 типу важливо:
Читайте також:
Як не втратити фізичну форму, працюючи з дому?