Новини

Як не втратити фізичну форму, працюючи з дому?

28 січня 2022, 13:13

Рекомендації від Центру громадського здоров’я України.

Кілька порад, що допоможуть залишатися фізично активними та піклуватися про своє здоров’я оприлюднили на фб-сторінці Центру громадського здоров’я України:

  • робіть короткі активні перерви протягом дня. Попрацювали трошки та гайда на зарядку! За 10–20 хвилин активності ви можете зробити прості вправи — нахили тулубу, присідання, віджимання від підлоги, рухи руками й ногами.
  • знайдіть для себе онлайн-тренування. Тренери найрізноманітніших спортивних практик мають свої онлайн-заняття. Та будьте обережні при виборі занять, упевніться, що вони вам підходять і ви зможете виконувати їх самостійно.
  • більше ходіть. Навіть у квартирі є можливість прогулятися. «Прогулюватися» можна кімнатою за розмовою телефоном, а також на місці, впустивши трохи свіжого повітря в кімнату. Корисною є ходьба сходами вгору.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


  • частіше вставайте. У багатьох людей сидячий спосіб життя. Це збільшує ризик розвитку: порушення зору, сколіозу, геморою тощо. Рекомендуємо вставати та витягуватися в повний зріст кожні 30 хвилин.
  • розслабляйтеся. Якщо відчуваєте, що нервуєте, зробіть глибокі вдихи та видихи, спробуйте налаштуватися на позитивні думки. Можете заспівати вголос улюблену пісню.
  • правильно харчуйтеся. Під час їжі нам необхідно отримувати потрібну кількість поживних речовин, а також рідини. Забезпечте достатню кількість фруктів та овочів у раціоні. Обмежте споживання солі та цукру. Використовуйте принципи Тарілки здорового харчування:

Будьте активними навіть, коли залишаєтеся вдома! Бережіть своє здоров’я.

Читайте також:
Цифровий добробут: скільки часу можна проводити в телефоні і чому?

Поділитися :