Новини

У бюджеті Вінницької громади цьогоріч передбачили 120 мільйонів гривень на пільговий проїзд у муніципальному транспорті

17 січня 2022, 15:17

Кошти за перевезення пільговиків виплатять у вигляді компенсації Вінницькій транспортній компанії.

15 530 тисяч пільговиків перевіз муніципальний транспорт Вінниці упродовж минулого року. Про це «Місту над Бугом» розповіла Катерина Бабіна - директорка комунального підприємства «Вінницякартсервіс».

Кошти у бюджеті Вінницької громади на перевезення пасажирів пільгових категорій населення, передбачили і цьогоріч. Також незмінною залишається кількість безкоштовних поїздок для пільговиків у громадському транспорті – 60. А для дітей віком від шести років, яким отримали інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, осіб з інвалідністю І групи і тих, хто їх супроводжує – 120 поїздок. Кількість безоплатних поїздок щомісяця зараховують на пільгову муніципальну картку комунального підприємства «Вінницякартсервіс». Невикористані у поточному місяці, беззкоштовні поїздки анулюють в останній день місяця.

«Хочу зазначити, що на кількість пасажироперевезень впливають карантинні обмеження, тому, на приклад, в серпні-вересні перевозили більше пасажирів- 150 тисяч на день. Зі змінами в карантинному графіку на третину зменшуються перевезення. На прикладі грудня можемо розглянути які саме були категорії: перевезено 1 мільйон 400 пасажирів, з них 70% - це пенсіонери, інваліди ІІІ групи різних особливостей, ІІ категорії, незначна кількість учасників АТО, багатодітних батьків та інших категорій», - розповіла пані Катерина.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Для отримання персоніфікованої муніципальної картки, пільговик чи його законний представник, повинен звернутися до КП «Вінницякартсервіс». Якщо ж у людини змінився соціальний статус, то про це їй також необхідно повідомити до «Вінницякартсервісу», інакше муніципальну картку буде заблоковано.

«Ми видаємо картку за первинним посвідченням. Ніяких ксерокопій не приймаємо, лише оригінал пільгового посвідчення, паспорт і ідентифікаційний код. Ми перевіряємо чи є пільга і одразу замовляємо картку. Фотографуємо людину на місці. Зробити і замовити картку можна як у нашому центральному офісі, який знаходиться на Соборній, 36, так і у управлінських компаніях (раніше це були ЖЕКи). Де раніше була прописка/виписка зараз також можливо замовити муніципальну картку вінничанина. Загалом, станом на сьогодні видано більше 85 тисяч пільгових карток. Це майже третина населення Вінниці, яка має безоплатний проїзд», - пояснила директорка комунального підприємства «Вінницякартсервіс».

У бюджеті Вінницької громади, цьогоріч на пільговий проїзд у муніципальному транспорті, передбачили 120 мільйонів гривень. Кошти за перевезення пільговиків, виплатять у вигляді компенсації, Вінницькій транспортній компанії. Про це повідомила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова. З переліком громадян, які мають пільги на проїзд у міському електричному та автомобільному транспорті загального користування Вінниці, можна ознайомитися на сайті міської ради.

«Закінчилася програма 2021 рік, ми приймали програму на 2022-2026 роки і одним із завдань програми перезатверджуємо всі порядки. Комунальне підприємство «Вінницякартсервіс» видають пільгові електронні квитки, так як це діяло впродовж 2021 року», - сказала пані Валентина.

Читайте також:
У Вінниці продовжать капітальний ремонт багатоповерхівок: департамент оприлюднив плани на 2022 рік

Поділитися :