Новини

У Вінниці бустерну дозу вакцини проти COVID отримали 3795 містян

1 лютого 2022, 13:05

Журналісти «Міста над Бугом» запитали у вінничан чи вакцинувалася вони третьою дозою та чи планують це зробити.

Зробити бустерне щеплення можна у будь-якому пункті, де вакцинують проти COVID. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу імунізації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


За словами директора міського департаменту охорони здоров’я Олександра Шиша, бустерна доза дозволяє підвищити ефективність вакцини до 90%. Дані свідчать, що ефективність вакцин у запобіганні симптоматичному перебігу COVID-19, зумовленому штамом “Омікрон”, значно нижча у порівнянні з штамом “Дельта” і швидко знижується з часом. А бустерна доза дозволяє підвищити ефективність вакцини до 90%, а відтак запобігти госпіталізації через коронавірус, — додає Олександр Шиш. Журналісти «Міста над Бугом»  запитали у вінничан чи вакцинувалася вони бустерною дозою та чи планують це зробити.

 

Опитування

  • Я вакцинувався. Скептично ставлюся, але, мабуть, вакцинуюся куди мені дітися. Гуляють різні думки і не знаєш точно кому вірити, і без вакцини нікуди.
  • Я ще не знаю. Я вакцинований, дві дози маю, правда за кордоном робив Pfizer, але не знаю. Дуже багато знайомих хворіли. Я проживаю вже 5 років у Польщі і там зараз ситуація страшна 60-70 тисяч хворих на день. Слава Богу, я після вакцини. Поки що все добре
  • Я не вакцинувався зовсім. Ставлюся до вакцини 50/50. Одні говорять, що це погано, інші підтримують. Поки не вакцинувався, поки здоровий і слава Богу.
  • Я вже провакцинована трьома дозами, але дуже шкодую, тому що я почуваю себе після неї набагато гірше. В мене тиск високий піднявся і тримається, мені важко його збити, задишка, важче ходити і втомлюваність.
  • Ну, зараз не планую. Кожна хвороба має певний захист. Я вважаю, що вакцини винаходять, щоб ними вакцинувались.
  • Лікарі кажуть, що падає імунітет з часом, тому, щоб підтримати імунітет буду робити бустерну дозу.
  • Я перехворіла. Мені найближчі 3 місяці ніякої не треба.
  • Для мене питання ще відкрите. Дві дози зробила.
  • Так, аби підготувати свій імунітет до цієї хвороби

 

Нагадаємо, відсьогодні усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат.

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати відповідний запит на порталі чи в застосунку «Дія». Зробити це можна одразу в перший день введення дози вакцини проти COVID-19.

Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні. Термін дії такого документа складає 270 днів.

Читайте також:
Центр громадського здоров'я Вінниччини закликає вакцинувати дітей від COVID-19

Поділитися :