Новини

У Вінницяоблтеплоенерго непогашених споживачами боргів на понад 60 мільйонів гривень

31 січня 2022, 11:14

В умовах ринку газу вчасне непогашення споживачами боргів перед підприємством загрожує самому підприємству блокуванням рахунків і призведе до зупинки котелень.

З них 37,8 млн грн  – заборгованість бюджетних закладів, які обслуговує підприємство. Серед боржників – обласні лікарні, заклади освітнього за соціального спрямування. Маючи борги споживачів, підприємство, відповідно, не може розрахуватися із постачальником газу.

Як повідомляють на сайті облради, 28 січня на  сесії обласної Ради про стан розрахунків за спожиті енергоносії закладами, які є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області, депутатів проінформував генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго» Андрій Ковальов.

Крім дебіторської заборгованості перед підприємством, існує також заборгованість різниці в тарифах для населення, яка виникла в результаті виконання Меморандуму. Відповідно до нього, тарифи для населення залишено на рівні минулого опалювального сезону, а механізм щомісячного відшкодування різниці в тарифах – не визначено. Для КП «Вінницяоблтеплоенерго» така різниця в тарифах за період із жовтня 2021 року по грудень 2021 року склала 2 984 000 грн.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


За результатами заслуханої інформації, депутати протокольно доручили облдержадміністрації:

  • забезпечити погашення заборгованості бюджетними закладами, що фінансуються з обласного бюджету перед КП «Вінницяоблтеплоенерго»;
  • забезпечити своєчасну помісячну оплату за теплову енергію закладами, що фінансуються з обласного бюджету до завершення опалювального сезону;
  • визначити механізм щомісячного відшкодування КП «Вінницяоблтеплоенерго» різниці в тарифах для населення та забезпечити фінансування для покриття заборгованості.

Читайте також:
Вінницяміськтеплоенерго автоматизувало документообіг

Поділитися :