Новини

Вінницька міська рада звернулась до Уряду щодо фінансування злітно-посадкової смуги Вінницького аеропорту

30 квітня 2021, 12:45

Аналогічне звернення до центральних органів влади направили ще 34 територіальні громади Вінницької області.

Як повідомили на сайті міської ради, державне фінансування реконструкції злітно-посадкової смуги вінницького летовища мало розпочатись ще 1 квітня. У держбюджеті для цього передбачено 604 мільйони 27 тисяч гривень. Проте кошти досі не надійшли.

"Я хочу подякувати Сергію Борзову як голові обласної державної адміністрації за підтримку і спільні дії саме в цьому питанні. Ми також звертаємось до Кабінету Міністрів України щодо виділення найближчим часом відповідного фінансового ресурсу, щоб ми могли розпочати реконструкцію злітно-посадкової смуги. У нас все для цього готово", – наголосив Сергій Моргунов

Разом із тим, за словами Сергія Моргунова, паралельно, відбуватиметься реконструкція аеровокзалу. Наразі вже завершили виготовлення проектно-кошторисної документації. Для проходження державної експертизи спрямували 821 тисячу гривень.

"Наявність у  Вінниці сучасного аеропорту має вагоме стратегічне значення для нашої громади. Такий транспортний об'єкт дасть суттєвий поштовх до збільшення авіаперевезень, нарощення пасажиропотоку, а у перспективі дозволить аеропорту трансформуватись у транспортний хаб", – повідомляють в міській раді.

Нагадаємо, роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту "Вінниця", який є у комунальній власності міста, розпочали у 2018 році. Аеропорт включили до програми розвитку аеропортів до 2023 року. Тоді виділення коштів на початок реконструкції лобіював уряд Володимира Гройсмана.

Проте з приходом уряду Гончарука виділення коштів у розмірі 300 мільйонів гривень було припинено. Також у 2020 році представники Міністерства інфраструктури намагались "виключити" вінницьке летовище з програми розвитку аеропортів до 2023 року. Міській владі спільними зусиллями з облдержадміністрацією вдалось відстояти подальше перебування аеропорту "Вінниця" у Державній програмі розвитку. 

Поділитися :