Новини

Вінницька поліція розпочала слідство за фактом смертельного ураження струмом людини

25 червня 2021, 17:55

38-річний мешканець Турбова загинув 25 червня на орендованій ділянці, де підйомним краном розвантажували металеві контейнери.

Як зазначають у нацполіції Вінницької області,  на місці події працює слідчо-оперативна група поліції. За інформацією слідчого управління поліції, попередньо встановлено, що  потерпілий найняв підйомний кран для розвантаження металевих контейнерів.  Через наближення стріли крану  до високовольтної лінії електропередач  виникла електрична дуга, що травмувала чоловіка, який знаходився неподалік. 

Повідомляється, що за цим фактом слідчим управлінням поліції  відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель  людини). Таке правопорушення карається ув’язненням терміном до 8 років.  Триває слідство.

Нагадаємо, що внаслідок аварії у кількох мікрорайонах Вінниці по обіді вимкнули світло, трохи згодом з кранів зникла і вода. Через аварію на будівництві понад годину не було світла на КП “Вінницяоблводоканал", що спричинило відсутність водопостачання на території всього міста.

Водночас на сторінці підприємства «Вінницяобленерго» пояснили, що об 11.20 в результаті технологічного пошкодження в електромережах відбулось знеструмлення низки підстанцій ПС-110/10 кВ, що живлять м. Вінниця. Без світла опинилася значна частина обласного центру. Причиною стала звичайна людська безпечність, яка призвела не лише до аварійної ситуації в електромережі, але, на превеликий жаль, й до трагічного наслідку - втрати життя. 

На підприємстві висловили співчуття родині загиблого та закликали вінничан дотримуватися правил робіт в охоронних зонах електромереж.

Повідомляється, що станом на 15 годину дня аварійними бригадами обленерго електропостачання було відновлено у більшості знеструмлених районів. За словами директора технічного Товариства Віктора Степанця, решту під’єднають до електромережі до 20-ої години поточної доби.

 

Фото - АТ "Вінницяобленерго"

Поділитися :