Новини

Вінницькі підприємці третій рік поспіль отримують компенсації за новостворені робочі місця

27 січня 2022, 10:13

За 2020-2021 роки таких відшкодувань отримали на понад 700 тисяч гривень

Така програма діє у Вінницькій міській територіальній громаді в рамках підтримки бізнесу. Як пояснюють на сайті міськради, пільга передбачає часткову компенсацію сплати обов’язкового платежу до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування (ЄСВ) за кожного нового найманого працівника, починаючи з місяця, в якому його працевлаштували до кінця 2021 року.

З міського бюджету для таких підприємців надають дотацію. За кожного нового працівника, влаштованого офіційно, нараховують 1430 грн на місяць, що дорівнює розміру ЄСВ від мінімальної зарплати станом на перше січня 2021 року.

Порядок часткової компенсації коштом бюджету Вінницької міської територіальної громади розробили враховуючи Програму економічного і соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2022 рік.

«Для того, щоб отримати компенсацію, підприємець має бути зареєстрованим та вести господарську діяльність на території Вінницької міської територіальної громади, не перебувати у стані ліквідації, реорганізації та не мати заборгованості щодо сплати податків і зборів перед бюджетами всіх рівнів. Також важливою умовою є збереження кількості робочих місць, відсутність скорочень працівників та офіційна зарплата не нижче мінімальної», - зазначив директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Щоквартально департамент економіки і інвестицій міської ради подає запити співвиконавцям порядку щодо новостворених робочих місць згідно з кількістю підприємців, які подали заяви на участь у процедурі компенсації. Впродовж десяти робочих днів ГУ ДПС у Вінницькій області та ГУ ПФУ у Вінницькій області надають інформацію щодо кількості створених робочих місць у відповідних суб’єктів господарювання. Після чого департамент економіки і інвестицій міської ради готує і подає відповідний проєкт рішення на розгляд виконавчого комітету Вінницької міської ради. На підставі цього рішення і здійснюватиметься часткова компенсація роботодавцям витрат на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця.

Аби стати учасником процедури компенсації, потрібно подати пакет документів в паперовому або електронному вигляді на адресу електронної пошти Вінницької міської ради vinrada@vmr.gov.ua. Зокрема, заяву на ім’я Вінницького міського голови щодо його участі в процедурі компенсації, заяву на ім’я керівника ГУ ДПС України у Вінницькій області щодо згоди на передачу та обробку персональних даних та повідомлення про наявність або відсутність факту отримання державної допомоги.

Читайте також:
У вінницькому ліцеї №23 розпочали термомодернізацію

Поділитися :