Новини

Виставку до дня Святого Валентина відкрили у Вінницькому краєзнавчому музеї

4 лютого 2022, 10:34

В експозиції роботи у техніці апсайклінгу та ресайклінгу вихованців Дашівського навчально-реабілітаційного центру.

В рамках екологічної акції «Планета у твоїх руках» навчальний заклад реалізовує проєкт «Зелена школа – школа майбутнього». Діти та їхні вихователі дарують нове життя вживаному одягу та старим речам, перетворюючи їх на стильні килимки футлярів для окулярів, різдвяні мішечки з дитячими іграшками та різні предмети декору.  Таким  чином, виховуючи у молоді бережливе ставлення до природи. На виставці представлено лише невелику частину зробленого – понад півсотні композицій та панно. До речі, минулого року Дашівський навчально-реабілітаційний центр  представив ці роботи на обласному фестивалі-конкурсі, зайнявши друге місце у номінації «виставкове мистецтво». Розповіла «Місту над Бугом» організаторка виставки Тетяна Журунова.

«Це проєкт, який ми готували вже 2 роки, тому що виставка мала відбуватися у 2020 році, але через локдаун її скасували і певний час ми працювали в такому режимі. Тому цього року ми вирішили все ж зробити виставку, яка не просто показує дуже милі, оптимістичні, позитивні роботи, але й несе певний меседж. Кожен твір, який представлений на цій виставці, це перероблене сміття. Тобто старі речі, які переробляють на нові і саме таке послання відвідувачам виставки є для нас дуже важливим. Коли старий одяг ми намагаємося перетворити на якісь корисні речі. Це маленький крок до того, щоб наша планета стала чистішою», - розповіла пані Тетяна.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Виставка триватиме до 3 квітня. При вході  до малої зали вінницького краєзнавчого музею,  розмістили благодійну скриньку для збору коштів, на потреби Дашівського навчально-реабілітаційного центру.

«Ми зазвичай ставимо на такій виставці скриньку, в якій збираємо кошти. Може й невеликі кошти, але купити нитки, клей, фарби, якісь додаткові матеріали, це завжди важливо. Крім того, коли людина має таким чином виразити емоцію, підтримати. Малесенький, але вклад і дякуємо за враження, які ми бачимо на цій виставці, це завжди щось приємне зробити у відповідь», - поділилася організаторка виставки.

Читайте також:
180 класів і 60 груп у дитсадках: у Вінниці покращують інклюзивність освітніх закладів

Поділитися :