Новини

Зимовий догляд за шкірою: поради Центру громадського здоров’я

12 січня 2022, 16:23

Взимку сила ультрафіолетового випромінювання взимку менша, проте ризик раку шкіри від цього меншим не стає, адже вплив сонячного світла накопичується.

Взимку, коли сонячних днів стає все менше, ми часто не задумуємося про захист своєї шкіри. Однак перебування під впливом утрафіолетового випромінювання створює небезпеку упродовж усього року. Про це Центр громадського здоров’я України попереджає на своїй фб-сторінці.

UVB-промені, що найсильніші влітку, часто є причиною сонячних опіків. Проте, вони можуть пошкоджувати шкіру й у холодну пору року. Сніг відбиває до 80% ультрафіолету, тому сонячні промені потрапляють на шкіру двічі, а це збільшує ризик розвитку раку та старіння шкіри.

UVA-промені можуть проникати крізь хмари та туман, а також скло. Коли взимку яскраво світить сонце, вони так само можуть негативно впливати на шкіру, навіть у приміщенні.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Як ви захистити свою шкіру протягом року:

  • варто уникати сонячного світла. Залишайтеся в приміщенні, особливо, коли сонце світить найсильніше з 10:00 до 16:00;
  • на частини тіла, що не покриті одягом, обов’язково наносьте сонцезахисний крем (SPF не менш як 30). Уважно читайте інструкцію, наносьте крем регулярно, щоби підтримувати захист. Якщо у вас чутлива шкіра або маєте алергію, зверніться до сімейного лікаря чи дерматолога;
  • носіть сонцезахисні окуляри зі 100% захистом від ультрафіолетового випромінювання.

Читайте також:
Хрустка скоринка без шкоди: рекомендації Центру громадського здоров’я

Поділитися :