Новини

"Зроблено захисниками України": у Вінниці реалізують пілотний проєкт з розвитку ветеранського бізнесу

8 лютого 2022, 11:09

Наразі реєструють однойменну торговельну марку. У такий спосіб підтримуватимуть українські товари, виготовлені підприємцями-ветеранами.

Як розповів "Місту над Бугом" заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, про це домовилися під час зустрічі міського голови Сергія Моргунова з Державним секретарем Міністерства у справах ветеранів Людмилою Дараган. В рамках проєкту у Вінниці організують Всеукраїнський ветеранський ярмарок для промоції товарів під брендом "Зроблено захисниками"у торговельних мережах.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


А на базі Вінницького національного технічного університету створять центр менторської підтримки для ветеранів АТО/ООС, які планують займатися підприємницькою діяльністю. Попередньо Австралія і Велика Британія дали згоду на те, що виділять кошти на створення такого освітнього центру.

"Вирішили, що Вінниця буде першим містом, яке почне втілювати в життя ряд заходів з підтримки ветеранського бізнесу. Ми хочемо на базі нашого соціального підприємництва розвивати далі цей напрямок. У нас є на базі Технічного університету випускники по проекту "Україна – Норвегія", 3 випуски вже відбулося. І надалі будемо його продовжувати. Ми підтримали ідею бренду, "створеного захисниками". Символіка передбачає зображення хреста, символу українського війська. Буде випуск продукції ветеранами", – розповів Андрій Очеретний.

Фото: Фейсбук/Андрій Очеретний

Міністерство у справах ветеранів України обрало наше місто для співпраці не випадково, адже у Вінниці активна ветеранська спільнота, діють міські програми підтримки для учасників АТО/ООС та розвитку соціального підприємництва. А головне – вже є реальні історії успіху вінничан, які змогли адаптуватись до мирного життя після фронту.

"Ми підтримали ідею проведення у Вінниці загальноукраїнського промоційного заходу ветеранського бізнесу. Ймовірно, це буде у квітні", – додав заступник вінницького міського голови.

Міністерство у справах ветеранів України розробило проєкт Стратегії розвитку підприємницьких ініціатив ветеранів АТО/ООС до 2030 року, метою якої має стати створення сприятливих умов для започаткування ними власної справи. А також - допомогти у працевлаштуванні атовців та просуванні продукції, яку виготовлятимуть ветерани війни АТО/ООС. Для цього Міністерство вже подало на реєстрацію торгову марку "Зроблено захисниками України".

Читайте також:

Поділитися :