Новини

Депутати Вінницької міськради направили два звернення до Кабінету Міністрів України, які ініціювала фракція "УСГ"

26 березня 2021, 12:47

Перше щодо організації належного рівня вакцинації від COVID-19, друге – фінансування проєкту реконструкції вінницького аеропорту.

Сьогодні, 26 березня, на черговій сесії Вінницької міськради депутати від "Української Стратегії Гройсмана" висунули ряд вимог до Кабінету Міністрів України.

Через різке підвищення кількості захворювань на COVID-19 в Україні та на Вінниччині зокрема, надзвичайно повільну та неорганізовану кампанію з вакцинації депутати від "УСГ" вимагають від Кабінету Міністрів України:

  1. оприлюднити чіткий план вакцинації в Україні, зокрема оприлюднити графік забезпечення вакциною на найближчі 6 місяців та помісячно;
  2. надати інформацію про те, яка це буде вакцина і в якій кількості;
  3. оприлюднити плани розподілу вакцини по регіонах України, з метою планування вакцинації на місцях;
  4. негайно зняти обмеження на вакцинацію для всіх верств населення;
  5. для підвищення рівня довіри до вакцинації - організувати щоденне оприлюднення інформації про кількість вакцинованих українців, а також про ускладнення та побічні ефекти, які виникають після вакцинації, - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, аналогічні вимоги до Кабміну 22 березня висловили Депутати Вінницької облради від "Української Стратегії Гройсмана".

Фото: www.pravda.com.ua

Також у Вінницькій міській раді висловили занепокоєння ситуацією, яка склалась через відсутність фінансування проєкту реконструкції Вінницького аеродрому. Депутати закликали 1 квітня 2021 року розпочати фінансування проєкту, оскільки на це у держбюджеті передбачені 604 мільйони 27 тисяч гривень.

"Аеропорт "Вінниця" має унікальне розташування із зоною обслуговування - 10 областей України та північні райони Молдови, де проживає понад 6 млн осіб. В радіусі 200 км від нього в регіонах України немає інших активних аеропортів з міжнародним пунктом пропуску та досвідом обслуговування сучасних повітряних суден. Окрім того, аеродром "Вінниця" належить до категорії аеродромів спільного використання: слугує базою для військової бригади транспортної авіації Командування Повітряних Сил Збройних Сил України та використовується комунальним підприємством "Аеропорт Вінниця" для обслуговування комерційних рейсів", - йдеться у тексті звернення.

Минулого року Кабмін включив аеропорт "Вінниця" до переліку пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року. Зокрема, передбачене фінансування двох черг проєкту реконструкції аеродрому у Вінниці в обсязі 1,577 млрд. грн. на 2021-2023 роки, в тому числі 604,27 млн. грн. на 2021 рік. На сьогодні комунальне підприємство "Аеропорт "Вінниця" здійснило всі заходи та процедури, необхідні для початку реалізації проєкту реконструкції аеродрому, але через відсутність державного фінансування не може розпочати роботи та укласти договори на постачання обладнання, що потребує обов’язкового авансування.

"Враховуючи вищезазначене, просимо Кабінет міністрів України розпочати з 1 квітня 2021 року фінансування проєкту "Реконструкція аеродрому "КП "Аеропорт Вінниця" на території Гавришівської сільської ради Вінницького району Вінницької області" за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті України у сумі 604,27 млн", - підсумували у зверенні.

Нагадаємо, 19 березня щодо фінансування Вінницького аеропорту до Кабміну звернулись депутати Вінницької облради від "Української стратегії Гройсмана".

Фото: vn.20minut.ua

Поділитися :